Albu suusasõit jääb välisstaarideta

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasah­stani suusataja Aleksei Poltoranin edestas 2015. aasta Albu suusasõidu kümnel ringil lähikonkurenti lõpuks ligi minutiga. Oli äärmiselt kevadine võistluspäev.
Kasah­stani suusataja Aleksei Poltoranin edestas 2015. aasta Albu suusasõidu kümnel ringil lähikonkurenti lõpuks ligi minutiga. Oli äärmiselt kevadine võistluspäev. Foto: Dmitri Kotjuh

Pühapäeval Valgehobusemäel peetav 16. Albu suusasõit Jaak Mae karikatele saab seekord suure tõenäosusega peetud ilma suusamaailma staarideta, aga Eesti tuntumad nimed on kohale tulemas.

Albu enda mees, endine tippsuusataja Jaak Mae kinnitas, et pühapäeval peaks Valgehobusemäel sõitmas nägema Eesti koondislasi, nagu Aivar Rehemaa, Algo Kärp ja Karel Tammjärv. «Välisvõistlejatega on veel päris palju lahtisi otsi. Olen rääkinud soomlaste, venelaste, norrakate ja rootslastega, kuid ühtegi kindlat nime mul öelda ei ole,» lausus ta. «Staarid on kõik Kanadas võistlemas. Ka endisaegsete staaridega olen suhelnud, kuid töögraafikute tõttu pole meil õnnestunud aega sobima saada.»

Jaak Mae nentis, et temaaegseid tippe on suusamaailmas aastatega paratamatult väheks jäänud, seega pole tal tänapäevaste tuntud nimedega  enam isiklikke kontakte. Suhtlemine treenerite kaudu vahel annab, aga vahel ka ei anna tulemust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles