Türil lõhutakse romuringitamise käigus kuni 70 masinat

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk-Eesti romuring
Kesk-Eesti romuring Foto: Kuido Saarpuu

Lillelaada laupäeval, 21. mail toimub Türil (Vabriku 1b, endise metsakombinaadi territoorium) Refonda romuring. Romuring on kestvussõidu laadne ettevõtmine, kus võidab enim ringe kogunud ekipaaž. Eelmisel aastal oli romuring Veskisillal.

Juba neljandat sellelaadset üritust Järvamaal korraldav Meeme Juhkam ütles, et Veskisilla jäi nende üritusele, eriti just pealtvaatajatele mõeldud parkimiskohtade osas, kitsaks.

Korraldajad ootavad osalema vähemalt 70 autot. Eelmisel aastal oli osalejaid 53 auto jagu.

Registreerimine läks lahti 1. märtsil ning juba esimestel tundidel andis endast märku 15-20 ekipaaži. Järvamaa võistlustel on alati võisteldnud ka kohalikke romurallitajaid.

Romuring on igal aastal osutunud äärmiselt populaarseks ürituseks. Eelmisel aastal oli pealtvaatajaid ligi 2500. Selleks aastaks ootavad korraldajad publikut vähemalt 2000 inimese jagu. «Püüame teha korraliku ürituse, kus lisaks autode sõitmisele on organiseeritud ka toitlustus ja meelelahutusprogramm (esinevad Feral Burn (Soome), DJ-d Pärnust ja Põhja-Tallinn),“ selgitas Juhkam.

Korraldajad sooviksid rohkem rajal näha ka romurallihuvilisi naisterahvaid ja motoklubilisi.

Esimene võistlusstart antakse kl 15 ja bändid alustavad kl 22st.

Ka sel aastal ootab romuringi võitjat sõiduauto (Mazda 323F). (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles