Tuhatkond juhti pandi puhuma

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseireid kõik puhuvad Reopalus
Politseireid kõik puhuvad Reopalus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Politseinikud tabasid täna kahe tunni jooksul Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel kuus joobes juhti.

Sõidukijuhtide terviseseisundit kontrolliti täna kella 6.30st kuni 8.30ni Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 78. kilomeetril Annas. Kokku kontrollis politsei 987 juhti, kellest kuuel teekonda jätkata ei lubatud, sest nad olid tarvitanud alkoholi.

Kolmele juhile toob vastutustundetu käitumine kaasa menetluse liiklusseaduse paragrahvi 224 lõike 1 alusel ja kolmele lõike 2 alusel. Lisaks sellele pidasid politseinikud kinni ühe juhi, kes pääses napilt menetlusest. „Kuigi mehe näit indikaatorvahendis jäi seadusega lubatu piiresse, võime vaid arvata, millises olekus ta oma sõitu alustas,“ ütles Paide politseijaoskonna patrullitalituse juht Halar Hallimäe.

Hallimäe paneb inimestele südamele, et sõiduki juhtimisse ja sellega kaasnevasse vastutusse suhtutaks tõsisemalt, sest sellel aastal on politsei üle Eesti tabanud umbes pooltuhat joobes juhti kuus. Hallimäe tuletab meelde, et joobes juhtide süül toimub Eestis umbes iga kümnes liiklusõnnetus. "Need numbrid oleksid kordades väiksemad, kui inimesed oskaksid oma elu ja tegevusi planeerida mõistuspäraselt ning suhtuksid liikluses osalemisesse märksa tõsisemalt. See, et inimene ei suuda alkoholitarvitamist nädalavahetusel õigel hetkel lõpetada ja töönädalat kainena alustada, on masendav märk väärtushinnangute kriisist meie ühiskonnas, mis kahjuks väljendub väga valusal moel liikluses,“ sõnab Hallimäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles