Lilleilu püsib õigete hooldusnippidega

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LillePlussi florist Hille Riik kiidab mehi selle eest, et nad on naistepäeval nii hoolivad ja naistele tuhandeid kauneid õisi kingivad.
LillePlussi florist Hille Riik kiidab mehi selle eest, et nad on naistepäeval nii hoolivad ja naistele tuhandeid kauneid õisi kingivad. Foto: Dmitri Kotjuh

Kasulikke näpunäiteid, kuidas naistepäeval kingitud lillede ilu enda ümber võimalikult kaua säilitada, annab LillePlussi OÜ florist Kätlin Liht.

Liht märkis, et tavapäraselt ostetakse naistepäevaks kõige rohkem tulpe, roose, nelke ja nartsisse. Neist igaühe vaasi paneku ja säilitamise juures tuleb arvestada teatud asjaoludega, kuid on ka ühisnõudeid. «Näiteks peab lilledele alati kasutama puhast vaasi, mis hoiab ära bakterite vohamise,» ütles ta. «Vette ei tohi ka sattuda lillede lehti, sest need panevad vee kiiresti roiskuma.»

Omamoodi kunst on varte lõikamine. Liht selgitas, et kui lill on rohkem kui pool tundi veest väljas olnud, peab varre otsast jupi kindlasti ära lõikama. Lõige tuleb teha enamikule lilledele viltuselt, aga pehmevarrelistele otse. «Lõikamise järel peab lilled kohe vette pistma,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles