Allergikud saavad teavet uuest veebikeskkonnast

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepaurvad.
Lepaurvad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuna kevad koos õitsevate puude ja taimedega ei ole enam mägede taga ja teadupärast võib õietolm tundlikele inimestele põhjustada vaevusi, pani riik tööle õietolmu taseme jälgimiseks uue veebikeskkonna.

Erinevate taimede õietolmu sisaldust õhus on võimalik jälgida Eesti õhukvaliteedi juhtimissüsteemi kodulehelt www.õhuseire.ee/pollen. Õietolmu taset mõõdetakse viies Eesti asulas: Tallinnas, Tartus, Kuressaares, Pärnus ja Jõhvis. Õietolmuseiret teostab Eesti keskkonnauuringute keskus ning rahastab SA Keskkonnainvesteeringute keskus.

Õietolm on välisõhus leiduv allergeen, mis tungib koos sissehingatava õhuga bronhidesse ning põhjustab õietolmule tundlike inimeste seas allergilisi vaevusi, sealhulgas astmat ja heinapalavikku. Kevadest sügiseni, puude ja taimede õitsemise aegu, on erinevate õietolmude kontsentratsioonid õhus kõrged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles