Türi tüdruk kogus ligi 17 000 küünlaümbrist

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleen Asten kogus küünlaümbriste jahi käigus ligi 17 000 teeküünlatopsi. Seeme, 500 küünlaümbrist, on tal juba järgmiseks aastaks olemas.
Eleen Asten kogus küünlaümbriste jahi käigus ligi 17 000 teeküünlatopsi. Seeme, 500 küünlaümbrist, on tal juba järgmiseks aastaks olemas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Selleks et koguda paari kuuga ligi 16 925 alumiiniumist küünlaümbrist, tuleb alustada juba aasta varem, teab Türi põhikooli VIc klassi õpilane Eleen Asten.

Kui palju võiks kogutud 16 925 küünlaümbrist 100liitristesse kottidesse seotuna toas ruumi võtta, ei oska öelda maakonna parim üksikkoguja Eleen ega tema ema Jana Asten. «Viimasel korral, kui viisime kooli korraga üle 2000 topsi, oli ikka mitu kotti käes,» ütles ema Jana. «Tavaliselt viisin tuhande kaupa, mõnikord oli ka 500,» täpsustas Eleen.

Oma klassi lõpptulemusest – 20 606 küünlaümbrist – tuligi enamik Eleenilt. «Kõik kogu aeg küsisid, kus ma neid nii palju saan,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles