Huviteater tegeleb inimlike soovidega

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide huviteater toob oma 20. aastapäeva puhul lavale William Wymark Jacobsi novelli «Ahvikäpp», esietendus on 24. märtsil kell 19 Paide kultuurikeskuses. Dramatiseeringu autor ja lavastaja on Marju Mändmaa, mängivad Telle Talve, Rainer Kiis, Taavi Arold ja Janek Reedi.

Marju Mändmaa selgitas, et «Ahvikäpp» on novell, kus hargneb lugu inimlikest soovidest ja armastusest. «Teisisõnu, mis juhtub siis, kui inimene, kel on tegelikult kõik olemas, lihtsalt naljaviluks soovib kasutada musta maagiat, et veel midagi soovida,» lausus ta.

Mändmaa lisas, et esimest korda luges ta novelli kaheksa kuni kümme aastat tagasi, aga soov seda lugu lavale tuua on püsinud siiani. «Varem ei ole mul olnud sobivat truppi. Kooliteatriga on lugu teha raske, sest selles on teemasid, mis eeldavad elukogemust, mida õpilastel ei ole,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles