Video: toidupank tähistas sünnipäeva toidukogumispäevadega

Tiit Reinberg
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile ja täna kogus toidupank Paide Maksimarketis ja Türi Konsumis toiduaineid puudust kannatavatele peredele.

Vabatahtlik Rutt Tuula selgitas täna pärastlõunal, et võrreldes jõuludega on annetusi vähem, kuid Järvamaal leidub siiski palju lahkeid inimesi. „Eks jõulud olegi selline aeg, kui inimesed tahavad rohkem annetada,“ sõnas ta. 
Tuula ütles, et mõni pere toob korjanduskärusse kohe terve suure kotitäie süüa. 
Järvamaa kauplustega samal ajal toimusid kogumispäevad veel neljakümnes kaupluses üle Eesti. Sel moel tähistas 11. märtsil kuueaastaseks saanud toidupankade võrgustik oma sünnipäeva.
„Toidukogumispäevad on meile  alati tore sündmus, mis näitab, kui paljud inimesed soovivad aidata – nii vabatahtlikena kui ka kaupa annetades,“ ütles toidupanga asutaja Piet Boerefijn. „Samas on meil taustal olukord, kus puuduv stabiilne toetus toidupankade võrgustikule pärsib tugevalt meie igapäevatööd. Ainult eraisikute ja firmade toetusest kahjuks ei piisa ning projekte kirjutades pole võimalik saada rahastust jätkutegevusteks ehk meie igapäevatööks. Seega pole praegune olukord ainuüksi toidupankade mure.“

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles