Õpilaste eesnimedest sai uurimus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Emakeelepäeva eel, 11. ja 12. märtsil oli Tartu Ülikoolis 31. üle-eestiline emakeeleolümpiaadi «Nimed minevikus ja tänapäeval» lõppvoor. Ainsa järvalasena sai kutse lõppvooru Türi ühisgümnaasiumi IX klassi õpilane Õnne-Liis Aardevälja, kelle uurimuse teema oli «Türi ühisgümnaasiumi õpilaste eesnimemood».

Töö juures tõi žürii esile head refereeringut, analüüsiosa ülesehitust ja panust kodukooli uurimustesse, samuti autori üldistusoskust ja analüüsivõimet. Õnne-Liisi uurimistööd juhendas õpetaja Triin Toome-Hosman.

Õnne-Liis võistles kolmandas vanuserühmas (XI-XII klass), kus oli õpilasi 20 koolist. Eestis oma vanuserühma 30 parima hulgas on Õnne-Liisi tulemus lõpp-protokolli järgi kahekümnes. «Lõppvoorus tuli esimesel päeval lahendada üksteist ülesannet, mis nõudsid peale õigekeelsuse veel vana ja tänapäeva kirjakeele seostamise oskust, kohanimede tundmist vanalt, nii nimeseaduse kui ka anagrammide tõlgendamist ning loomulikult analüüsioskust,» selgitas õpetaja Triin Toome-Hosman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles