Veokijuhid protestisid seisakuga jäikade seaduste vastu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile keskpäeval korraldasid raskeveokite juhid protestiaktsiooni, mille käigus seiskasid kõikjal Eesti teedel 45 minutiks oma sõiduvahendi. Nii seisis eile ka Järva-Jaanis maantee ääres kuus raskeveokit. Autod olid pargitud tee äärde nii, et liiklust nad ei takistanud. Autodel vilkusid ohutuled ja juhid kandsid helkurvesti.

Need kuus olid Järva-Jaani Auto OÜ masinad. Ettevõtte juhataja Ago Lunts liitus protestiaktsiooniga seetõttu, et ei tema ega tema sohvrid ole rahul kehtiva töö- ja puhkeaja seadusega. See olevat liiga jäik.

«Meie masinad sõidavad riigis punktist A punkti B. Probleeme on nii laadimiskohtades kui ka raudteeülesõitudel, kus tekivad täiendavad seisakud ja juht ei saa oma aega plaanida,» selgitas ta. «Politseinikud karistavad meid aga täie rangusega. On olnud juhuseid, kus minutise ülesõidu tõttugi tuleb seletuskirju kirjutada. Minu ettepanek on see, et töö- ja puhkeaja seadus peaks olema paindlikum.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles