Käik vihmametsa kestis kümmekond minutit

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teekond läbi vihmametsa tuli teatrikülastajal läbida kinnisilmi. Sall võeti silmade eest ära etenduse lõpus, kui külastaja seisis silmitsi pärismaalaste hõimuga.
Teekond läbi vihmametsa tuli teatrikülastajal läbida kinnisilmi. Sall võeti silmade eest ära etenduse lõpus, kui külastaja seisis silmitsi pärismaalaste hõimuga. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Kas olete valmis helikopterisõiduks vihmametsa?» küsib näitleja. Kinniseotud silmade, nokkmütsi ja ranitsaga teatrivaataja vastab jaatavalt. Etendus on alanud.

Tegelikult algas Väätsa põhikooli V–IX klasside näiteringi Pesa etendus sama kooli algklassilastele juba paar minutit varem, kui üks näiteringi liikmetest selgitas, mida kõike võiks vihmametsas tarvis minna, ning kui ta peaks hirmu tundma ja hätta sattuma, võib ta vilistada kaelas olevat vilet.

 Siis sidus ta väiksel teatrivaatajal silmad kinni ja tol tuli usaldada oma teisi meeli. Arvestades asjaolu, et mõningatel andmetel omandab inimene isegi kuni 90 protsenti teabest nägemismeele abil, nõudis see lastelt usaldust suurema lapse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles