Kevad algab esimeste oma värskete kurkidega

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurgikasvataja Kuido Paimla laseb kahe kuuga kaubanduskõlblikuks sirgunud kurkidel veel paar päeva kasvada ja viib siis kevade saabumise puhul esimese korje Paide ja Türi poodidesse.
Kurgikasvataja Kuido Paimla laseb kahe kuuga kaubanduskõlblikuks sirgunud kurkidel veel paar päeva kasvada ja viib siis kevade saabumise puhul esimese korje Paide ja Türi poodidesse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kevade esimestel päevadel viib Imavere vallas Eistvere külas tegutsev kurgikasvataja Kuido Paimla Paide ja Türi kauplustesse oma tänavuse esimese saagi.

Paimla ütles, et esimesed lavakurgikorjed lähevad tavakohaselt Paide Maksimarketisse ja Türi Konsumisse. Need ongi maakonnas põhipoed, kust on Imavere kurki osta. Peale selle viib ta pikki kurke Viljandisse ja Tallinna.

Kasvuhoonetes 1600 ruutmeetril kurke kasvatav Paimla loodab, et tänavune saak tuleb rikkalik, sest taimed on elujõulised ja õite järgi otsustades küllalt saagirohked. «Olen jäänud truuks «Carambolele», see pole küll kõige kiiremini kasvav sort, kuid liiga hiline ka mitte. Kasvamise kiirusest on olulisem saagikus ja hea maitse,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles