Võitja edestas teisi vähem kui sekundiga

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgehobusemäe I suusamaratoni võitjad on selgunud. Rajale startinud enam kui 100 osaleja seast kiireimad jõudsid finišisse tunni ja kahe minutiga.
 

Meeste arvestuses oli kiireim numbri 136 all startinu Raido Ränkel, kes lõpetas ajaga 1.02.30,28.

Tihedas rebimises lõpetas finišijoone teisena Vahur Teppan ajaga 1.02.30,85.

Kolmanda koha saavutas Eno Vahtra ajaga 1.02.35,61, neljas oli norralane Morten Saetha ajaga 1.03.41,73.

Minuti hiljem ehk viiendana jõudis finišisse ja saavutas võidu M 40 vanuserühmas Ilmar Udam. Samas vanusegrupis teise koha saavutas Janno Rodendau.

Kui lõpetanud oli 20 meest, jõudis naistest esimesena finišisse Kati Tammjärv. Tammjärv ütles vahetult pärast sõitu staadionil antud intervjuus, et rada oli väga mõnus, kuid ta alustas veidi kiirelt. "Pärast viit kilomeetrit mõtlesin, kas üldse lõpetan. Olin end veidi kinni sõitnud. Aga siis võtsin tempot maha ja sõitsin mulle järele jõudnud meestega lõpuni," kirjeldas ta sõitu.

Ka Raido Ränkel kiitis rajaolud lõppevat talve arvestades väga heaks. "Rada oli väga kiire, millele vootab ka see, et 27 kilomeetrit sõideti veidi enam kui tunniga," rääkis ta.

Ränkel tunnistas, et kuigi ta juhtis kogu distantsi, ei olnud sõit talle kerge ja tööd pidi pidevalt tegema.  "Mis viga tuules sõita, aga ma tegin ees tööd. Viis kilomeetrit enne lõppu püüdsin eest ära sõita, kuid kaks kilomeetrit enne lõppu said nad mu ikkagi kätte ja siis jäi loota ainult lõpuspurdile." Ränkel kinnitas, et kuigi hiljem ei oma napp võit tähtsust, muudab see asjaolu võidu tema jaoks siiski magusamaks.

Ränkel rõõmustas, et vaatamata ootamatutele kurvidele jäi ta ise ja ka suusad terveks. Ta lubas, et kui Valgehobusemäe suusamaraton toimub ka järgmisel aastal ning see vähegi tema plaanidega sobib, tuleb ta kindlasti tiitlit kaitsma.

Suusamaratoni peakorraldaja, Albu vallavanem ja Valgehobusemäe suusa-ja puhkekeskuse projektijuht Kalju Kertsmik ütles, et suusamaratoni korraldas ta suusatajate nõudmisel. Kerstmiku kinnitusel on ta osalejate arvuga - 112 - vägagi rahul, arvestades, et info maratoni toimumisest läks välja alles esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles