Poliitiku koduesine soditi täis

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ööl vastu reedet oli Paide poliitiku Janno Lehemetsa koduõue garaaži ette platsile soditud oranži pihustivärviga kiri «Janno maksa võlg ära inkasso». Juurde oli joonistatud märk, mis kujutab rusikat püstise keskmise sõrmega. Sihtasutuse Paide Haldus juhatuse liige Janno Lehemets ütles, et on praeguseks teinud juhtumi kohta politseisse avalduse ning edastanud politseile ka telefoninumbri, millelt talle samal ööl kella nelja paiku tunni aja jooksul neli vastamata kõnet tehti. «Paide on väike linn, siin teavad kõik kõiki ning usun, et teo toimepanija avastatakse peagi,» usub ta.

Lehemetsa ütlust mööda on ta praeguseks kaks korda kahe meetri suurusele killustikuga kaetud platsile kirjutatu laiali ajanud. Ta täpsustas, et garaažiesine pole aiaga piiritletud. «Ilmselgelt juhuslikult sellised asjad ei teki maja ette,» on Lehemets veendunud. Kirja avastas ta reedel kella 11.15 paiku, kui kogu pere asutas end kodust välja minema. Ta tunnistas, et mitte ainult tema, vaid ka naabrite kodurahu sai juhtunu tõttu häiritud.

Lehemets peab tõenäoliseks, et kirjutis on seotud tema neljapäevase terava sõnavõtuga volikogus. «Muud konflikti ei tea ma olevat. Ettevõtlusega loogika puudub, sest kirjas osutatakse võlale, aga praegu mul võlad puuduvad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles