Suur-Järvamaa vald läheb järgmisele ringile

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi paljud Järvamaa omavalitsusjuhid on avalikult välja öelnud, et nemad ei poolda mõtet liita maakonna 12 omavalitsust üheks vallaks, tegi neljapäeval Koeru vallavolikogu just sellise ettepaneku.

Koeru vallavolikogu otsustas eelmisel neljapäeval peetud istungil teha ülejäänud üheteistkümnele maakonna omavalitsusele ettepaneku alustada läbirääkimisi ühise omavalitsuse moodustamiseks. Lisaks sellele otsustas Koeru vallavolikogu vastu võtta Järva-Jaani vallavolikogu ettepaneku alustada läbirääkimisi kaheksa omavalitsusega, nii-öelda Maavalla moodustamiseks.

Koeru vallavolikogu esimees Aldo Tamm ütles, et kuna nii tema, kui ka mitu teist vallavolinikku arvavad, et Suur-Järvamaa vald on parim lahendus nii Koerule kui ka tervele maakonnale, siis otsustatigi veelkord see teema päevakorrale tõsta. «Eks see ole ka enda südame rahustuseks, et oleme teinud, mis meie võimuses,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles