Nõustamiskeskuse tulevik selgub sügiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türi kolledži majas asuva Türi nõustamiskeskuse tulevik on ebaselge. Süda-Eesti sotsiaalkeskuse juhatuse liige Tiina Larven täpsustas, et 2012. aasta septembris projekti toel alustanud nõustamiskeskuse tulevik selgub septembriks. «Selleks ajaks on teada, kas meil õnnestub Järvamaal ellu kutsuda suuri Euroopa Liidu projekte,» põhjendas ta.

Inimeste mure nõustamiskeskuse võimaliku sulgemise pärast on jõudnud ka Larveni kõrvu, kuid ta kinnitas, et vaatamata keerulisele ajale jätkavad nad aprillis-mais tegevust vanaviisi ja pakuvad Türil psühholoogi, võlanõustamise ja tugiisiku teenust. «Meie tegevus ja seeläbi majanduslik võimekus sõltub projektidest, mille tingimused on võrreldes kahe aasta tagusega muutunud, mistõttu on vähenenud ka projektidest rahastatud teenuste maht. Seetõttu peame oma tegevusi üle vaatama. Kindlasti ei räägi me ühingu tegevuse lõpetamisest, kuid muutub organisatsiooni töökorraldus,» ütles Larven.

See ei tähenda siiski, nagu oleks kohapealne vajadus teenuste järele vähenenud. «Vajadus nii psühholoogi, võlanõustamise, sotsiaalnõustamise kui ka tugiisiku teenuse järele on endiselt suur, aga küsimus on, kes selle eest maksab. Meie klientide sissetulekud on paraku sellised, et oma rahakotist nad nende teenuste eest tasuda ei suuda,» lausus Larven.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles