Rahvaluulekoguja avaldas presidendile muljet

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma kodukoha lugusid järeltulevatele põlvedele kirja pannud Age-Li Liivak saab tehtud töö eest president Toomas Hendrik Ilveselt preemia.
Oma kodukoha lugusid järeltulevatele põlvedele kirja pannud Age-Li Liivak saab tehtud töö eest president Toomas Hendrik Ilveselt preemia. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Albulane Age-Li Liivak oli pisarateni liigutatud, kui sai nädala algul Eesti kirjandusmuuseumis president Toomas Hendrik Ilveselt sooja käepigistuse ja preemia selle eest, et on usinalt rahvaluule arhiivi materjali kogunud.

Järvamaa rahvaluulekoguja tunnistas, et oli siiralt üllatunud, kui president ta esimesena pungil täis saali ette kutsus ja tänas aastatel 2009–2015 kirja pandud sisukate lugude eest. «Ma poleks osanud uneski aimata, et minu kirjutamisi sel moel tähele on pandud,» tunnistas Liivak. Ta lisas, et pole enda meelest midagi erilist teinud, sest lood leiavad kummalisel moel ise tee temani ning tema asi on need vaid sügistalvisel tööst vabamal ajal kirja panna.

Liivak täpsustas, et sõna rahvaluulekoguja ei tähenda seda, et ta korjaks kokku erinevaid luuletusi või paneks lood ise luulevormis kirja. Tegemist on lihtsate vabas vormis kirjapanekutega. Kel soovi, võib lugudele lisada ka fotosid, filmimaterjali või helisalvestisi. Kõik see kokku loob võimaluse hoida pärandit ja rääkida kunagi oma maa lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles