Edu toonud tants valmis kiiresti

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval Salme kultuurikeskuses uute tantsude konkursil nägi teiste seas ka Järvamaa tantsuloomingut. Meestetantsude arvestuses pälvis Jane Kiristaja loodud tants «Oleks» teise koha.

Kiristaja ütles, et tegi Trad.Attack! laulule «Oleks minu olemine» tantsu novembriks rahvatantsurühma Riikar sünnipäevaks. Tantsus löövad kaasa kolm põlvkonda mehi: Riikari mehed, Paide ühisgümnaasiumi C-rühma Tantsuvägi noormehed ning Väätsa põhikooli I klassi tantsurühma Lustikarud poisid. «Nende kõigi juhendaja on Tiiu Vellama, kellega meil on hea koostöö olnud varemgi,» täpsustas ta.

Kiristaja ütlust mööda sündis «Oleks» väga kiiresti. Eelkõige inspireeris muusika, siis tuli liikumine ja joonised ning kohe ka proovid ja tantsu õppimine. «Riikari sünnipäevakontserdi publikus olnud inimestele tants meeldis ja nende soovitusel saatsin tantsu ka konkursile.» Kiristaja arvates pääseb see tants paremini mõjule just suurel laval ja rohkemate tantsijatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles