Mäos saab kroonidega hüvasti jätta

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alo Aasma

Kunstnik Siim-Tanel Annus jätab Eesti kroonidega hüvasti omal moel - Eesti südames, Mäo ristteel ilmaolude meelevalda püstitatud maaliinstallatsioonil "Eesti inimesed" kujutatakse portreesid Eesti rahatähtedelt.

Annuse loodud portreedel jälgivad meie kultuuri suurkujude silmad nii päeval kui ka öösel, kuhu me sõidame ja kuhu läheb Eesti, vahendas "Aktuaalne kaamera".


Annus tuletab oma üleelusuuruste maalidega meile kõigile meelde, et kroonidel kujutatud inimesed on rahvuslik rikkus, kes koos raha käibelt kadumisega ei tohi ununeda.
Kunstniku sõnul tekkis tal see idee siis, kui Soome läks eurole üle. "Ma nägin, kuidas üks väike rahvas põdes seda. Eestis on see olukord veel dramaatilisem, sellepärast, et seesama sugupõlv on ju veel elus, kui kroon tuli," selgitas ta.


Maaliinstallatsioon "Eesti inimesed" jääb avatuks seni, kuni Eestis on üheaegselt käibel kroonid ja eurod ehk siis 14. jaanuarini 2011. (ERR Uudised)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles