Hobune valib lugemisraamatu ise

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nora Crastale on see neljas raamat, mida Apsakale ette lugeda. Oma esimese kogemusega lugeda hobusele raamatut jäi väga rahule ka loomale pai tegev Alissa Marleen Tõlgu.
Nora Crastale on see neljas raamat, mida Apsakale ette lugeda. Oma esimese kogemusega lugeda hobusele raamatut jäi väga rahule ka loomale pai tegev Alissa Marleen Tõlgu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Klassiruumis istub õpilane ja loeb valju häälega raamatut, käes pöidlajämedune lõtv kirju nöör, mille teine ots viib Apsakani.

Apsakas on hobune ja üks kolmest VAUhobukooli õpetajast. Laps pingil istudes lugemas ja suksu kannatlikult kõrval seismas – nii on loetud läbi juba neli raamatut.

Vodja kooli perenaine Annika Crasta täpsustas, et kõik sai alguse umbes kolm nädalat tagasi, kui ta tuli mõttele laste lugemishuvi suurendamiseks ära kasutada nende armastust hobuste vastu. Inspiratsiooni andsid ka lugemiskoerad ning teadmine, et hobused tajuvad inimese emotsioone hästi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles