Sõrandu küla hiilgab noorusega

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrandu küla ainsat sümbolit, lippu, näitavad külaseltsi aktiivsed liikmed Rando Tadr (vasakult), Milvi Randmäe, Kaie Altmets, Ene Pedak ja Mariliis Tadr.
Sõrandu küla ainsat sümbolit, lippu, näitavad külaseltsi aktiivsed liikmed Rando Tadr (vasakult), Milvi Randmäe, Kaie Altmets, Ene Pedak ja Mariliis Tadr. Foto: Silvi Lukjanov/ Järva Teataja

Koigi valla Sõrandu küla inimeste keskmine vanus jääb 40 aasta kanti, omanikuta pole ühtegi majapidamist, tööle käiakse sinna, kus tööd on, ja seltsielule ülemäärast rõhku ei panda.

Paidest viib Sõrandu külla asfalttee, sõidule kulub paarkümmend minutit. Külla sisenedes torkavad kahel pool teed silma väsinud moega majad. Paistab, et mõnes käib remont.

Külamajale viitav silt tee ääres on küll veidi tuhmunud, kuid loetav. Eemalt paistab kaks mittemidagiütleva välimusega korrusmaja ja paar lagunevat tootmishoonet. Külamaja juures püüab pilku erksates värvides mänguväljak. Parklas seisab üks auto ja külamaja ees lapsevanker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles