Poliitiku majaesise sodimine oli purjus inimese nali

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ööl vastu 25. märtsi oli Paide linnavolikogu aseesimehe Janno Lehemetsa (pildil) koduõue garaaži ette platsile soditud oranži pihustivärviga kiri «Janno maksa võlg ära inkasso». Juurde oli joonistatud märk, mis kujutab rusikat püstise keskmise sõrmega.

Lehemets kirjutas juhtunu kohta politseisse avalduse ja teatas eile, et teab, kes ja miks öösel tema maja ees sodimas käis. «See pole seotud minu ettevõtlusega, samuti ei ole selle taga ükski poliitik,» ütles ta.

Et teo toimepanija kahetseb juhtunut ja selgitas, et tegi seda purjus peaga, siis ei nõustunud Lehemets tema nime avalikustama.

Ta selgitas, et üks seltskond inimesi küsis linnavalitsuselt oma ettevõtmise tarvis toetust, kuid sai eitava vastuse. Pühade ajal võtsid mehed napsi ja otsustasid öösel Lehemetsale helistada ja selle kohta selgitust saada.

Üks meestest ei pidanud paljuks juba varajasel hommikutunnil Lehemetsa maja juurde minna ja aerosoolvärviga sinna oma sõnumit jätta.

Lehemets lisas, et sodimisega talle materiaalset kahju ei tekitatud ja et inimesed on saanud oma veast aru, siis ei näe ta põhjust, miks peaks politsei oma aega selle asja menetlusele rohkem kulutama, kuid avaldust tagasi võtta ta ka ei saa.

2014. aasta juunis loobiti Paides linnavolikogu toonase esimehe Tarmo Aldi hoov tualettpaberit täis. Alt ei soovinud kommenteerida, kas ta on teada saanud, kes tema koduhoovi tookord reostas. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles