President andis Türi tulistajale armu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves andis armu Nikolai Tomele, kes tulistas 2012. aasta 27. augustil Türil surnuks Auris Mäsaku. Traagilisele vahejuhtumile oli eelnenud pikk omavaheline arveteklaarimine.

Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu rõhutas, et vanglast vabanemine tähendab Eesti õigusruumis seda, et inimene on talle määratud karistuse ära kandnud ja selles kontekstis täiendavaid repressiivseid meetmeid tema suhtes riik rakendama ei peaks. «Seda juhul, kui kohus ei ole määranud teisiti. Antud isiku puhul on kohandatud kaheaastast katseaega. Politsei on alati valmis sekkuma, kui on alust arvata, et toime võidakse panna uusi rikkumisi, või reageerima siis, kui süütegu on toime pandud. See kehtib ka antud isiku kohta,» selgitas ta.

Justiitsministeeriumi analüüsitalituse juhataja Jako Salla sõnas, et armuandmise korras vabanenud isikute retsidiivsust ja taasühiskonnastamist pole justiitsministeeriumis seni uuritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles