Noored looduskaitsjad väärivad märkamist

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noore looduskaitsja märk
Noore looduskaitsja märk Foto: Erakogu

Järvamaal on kindlasti palju loodusest huvituvaid noori, kelle tegevus väärib heakskiitu. Nüüd on hea võimalus neid esile tõsta, sest keskkonnaministeerium ootab noore looduskaitsja märgi kandidaate.

Keskkonnaministeeriumi avalike suhete nõunik Kadri Masing andis teada, et märgiga tunnustatakse loodushuvilisi noori, kes on aktiivselt kaasa löönud loodushoiualases tegevuses või pühendunud looduse uurimisele.

Noorte loodusesõprade esiletõstmise eesmärk on innustada noori enam looduse ja seal toimuva üle mõtisklema ning looduses hoolivamalt käituma. Märke antakse välja juba viiendat korda. Igal aastal saab märgi kuni 30 silma jäänud noort loodusesõpra.

Märgi kandidaadiks võib olla kuni 26-aastane noor, kes on eriliselt silma paistnud loodushoiu alal, saavutanud häid tulemusi loodushariduse konkursil või aidanud kaasa loodusteemalise ürituse korraldamisele.

Ettepanekud, mis kirjeldavad vabas vormis kandidaadi looduskaitsetegevust ja milles on märgitud ka kandidaadi vanus ning nii kandidaadi kui tema esitaja kontaktandmed, palutakse saata 6. maiks Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonda, Narva maantee 7a, 15172 Tallinn või e-kirjaga keskkonnaministeerium@envir.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles