Missioonil kogetu tuleb kasuks instruktoritöös

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Igapäevaelu on seal väga primitiivne: elek­t­rist ei teata midagi, liha säilitamist külmkapis asendab liha kuivatamine puudest sõrestikul, nii meenutab Järvamaa mees Raimo Merilo (46) esimest missiooni Afganistanis.

Kaitseliidu Järva maleva nooreminstruktor-kompaniiveebel veebel Raimo Merilo (pildil) on üks neist, kellele on pühendatud praegune kuu. Seitse kuud kestnud välismissioon Afganistanis EstCoy-17 koosseisus teeb temast veterani.

Raimo Merilo sõnab, et sõnaga «veteran» meenuvad talle esmalt Paide 3. keskkooli aula, võidupüha (9. mai) ja kuulsusrikka punaarmee «meeskoor», keda nad lastena olid sunnitud kuulama. «Kindlasti on veteranipäev ja selle üritused tähtsad missioonil käinud kaitseväelaste lähedastele, sest märkamine näitab, et ühiskond väärtustab missioonil käinute panust,» arutleb ta. «Minule kui Raimo Merilole ei ole väga oluline, et mind veteraniks peetaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles