Kutseharidus on endiselt ebapopulaarne

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehe Maa Elu ja Euroopa Parlamendi infobüroo korraldatud ideeturul «Kas lipsud ette või kirved kätte?» arutasid maaelu ja kutsehariduse teemadel riigikogu liige Ivari Padar (pildil vasakult), ettevõtja Jaanus Murakas, Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin, kahekordne Eesti parim noortalunik Mait Tõnise ja Viljandi kutseõppekeskuse keevituseriala õpilane Raili Mets.
Ajalehe Maa Elu ja Euroopa Parlamendi infobüroo korraldatud ideeturul «Kas lipsud ette või kirved kätte?» arutasid maaelu ja kutsehariduse teemadel riigikogu liige Ivari Padar (pildil vasakult), ettevõtja Jaanus Murakas, Järvamaa kutsehariduskeskuse direktor Rein Oselin, kahekordne Eesti parim noortalunik Mait Tõnise ja Viljandi kutseõppekeskuse keevituseriala õpilane Raili Mets. Foto: Marko Saarm

Kui nelja-viieline põhikooliõpilane avaldab soovi minna pärast üheksanda klassi lõpetamist kutseharidust omandama, annab õpetaja talle mõista, et see on allakäik.

Täpselt nii iseloomustas kutsehariduse kuvandit reedel Viljandi kutsehariduskeskuses ajalehe Maa Elu ja Euroopa Parlamendi infobüroo korraldatud ideeturul «Kas lipsud ette või kirved kätte?» kuulajate seas istunud õpilane.

Riigikogu liige Ivari Padar tunnistas, et selle kuvandiga on meil muret tõesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles