Paide paneb pidudele piiri öösel kella neljast (1)

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud laupäeval Paide Plazas olnud tuntud räppari Genka esinemisega päädinud pidu möödus ebameeldivate vahejuhtumiteta ning lõbustusasutus lubab teha omalt poolt kõik, et see jääks nii ka edaspidi.
Möödunud laupäeval Paide Plazas olnud tuntud räppari Genka esinemisega päädinud pidu möödus ebameeldivate vahejuhtumiteta ning lõbustusasutus lubab teha omalt poolt kõik, et see jääks nii ka edaspidi. Foto: Erakogu

Paide linnavalitsus toetab politsei ettepanekut kehtestada linna lõbustusasutustele ühine lahtioleku kellaaja piir, mis tähendab, et pärast kella nelja varahommikul on  pidutsejatel aeg koju minna.

Ettepanekuga oli päri enamik Paide lõbustusasutuste esindajaid, kes arutasid teemat eelmisel nädalal  linnavalitsuses olnud nõupidamisel. Kohtumise eesmärk oli suurendada öises linnas pidutsemise turvalisust.

Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu ütles, et ettepaneku heakskiit ettevõtjatelt oli rõõmustav. Enamik neist pidas kella neljast sulgemisaega mõistlikuks. «Paraku jäi tavapäraselt veelgi varasemate hommikutundideni tegutseva ööklubi Bucket Bari esindaja suhtumine teada saamata, sest ta tõusis nõupidamise ajal laua tagant püsti ja kõndis lihtsalt minema,» ütles Toomsalu.

Sel põhjusel ei saanud ta veel väita, et edaspidi eranditult kõik lõbustusasutused määratud sulgemisajast juhinduvadki.

Samas avaldas Toomsalu lootust, et linnavalitsus jõuab ka nimetatud asutuse esindajaga kokkuleppele ning ööklubi on nõus turvalisuse nimel baari lahtiolekuaega lühendama.

Linnavalitsus saatis ööklubile kirja

Eile saatis Paide linnavalitsus Bucket Bari esindajale kirja ettepanekuga  tulla kaasa politsei, linnavalitsuse ja lõbustusasutuste sõlmitud suulise kokkuleppega üheaegse sulgemisaja ja turvakontrolli nõuete kohta.

Paide linnapea Siret Pihelgas selgitas, et kõik teised eelmisel nädalal linnavalitsuses kohtumisel osalenud lõbustusasutuste esindajad olid nõus, et sulgevad oma uksed pidutsejatele hiljemalt kella neljast varahommikul ning tagavad asutuse lahtioleku ajal turvalisuse.

Pihelga ütlust mööda ootab linnavalitsus ära ka Bucket Bari seisukoha ja sõltuvalt sellest kujuneb edasine tegevuskava. «Soovime, et asi toimiks koostöös ja kohe ilma  linna ettekirjutustetagi,» selgitas ta. «Kui kõik ettevõtjad pole ettepanekutega nõus, on teoreetiliselt võimalik minna asjaga volikogusse, et seal võetaks vastu juba vastav otsus.»

Pihelgas lisas, et see on aga juba aeganõudvam toiming.

Paide politseijuht Margus Toomsalu julgustas Paide linnavalitsust eeskuju võtma Tallinna linnavalitsusest, kes sai hiljuti esimese astme kohtus Tallinna vanalinna ühes piirkonnas tegutsevate lõbustusasutuste lahtiolekuaegade üle käivas vaidluses võidu. «Paide ongi väike ja võrreldav ühe Tallinna piirkonnaga,» sõnas ta.

Toomsalu meelest poleks siin samasuguse nõude kehtestamises midagi iseäralikku.

Toomsalu lisas, et vestlusest Paide lõbustusasutuste esindajatega koorus välja, et pärast kella nelja hommikul ongi aeg, kus paljud pidutsejad on reaalsustaju kaotanud ning sellises seisundis on tülid ja kaklused varmad tekkima. «Pole vaja, et oleks veel mõni kauem lahti olev hulluks joomise koht,» sõnas ta.

Toomsalu kinnitas, et politsei eesmärk pole mingil juhul ettevõtlust takistada, vaid soov, et inimestel oleks julgem tunne linnas lõbutseda.

Toomsalu leidis, et iga normaalne neljani pidutsenud inimene võiks selleks ajaks olla juba nii väsinud, et seab oma sammud kodu poole. «Kui seda ei tehta ja jäädakse tänavaile või parkidesse korda rikkuma, on see politseinikele hästi nähtav ja olukorrad kiirelt lahendatavad,» ütles ta.

Paide Plaza juhataja Vitali Nantoi sõnas, et asutusele ei tähenda lahtioleku kellaaja ühtlustamine mingit muutust. «Sulgeme kella neljast hommikul niikuinii uksed,» märkis ta.

Nantoi selgitusel on selleks ajaks esinejad oma esinemise lõpetanud ja viimase lahtiolekutunni jooksul sätib suurem osa rahvast end tavaliselt juba minekule. «Kas nad lähevad siis veel kuhugi edasi pidutsema või koju, meid ei huvita, aga pikemalt peopaiga uksi lahti hoida ei näe ma küll mõtet,» lausus ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles