Esimene pangaklient vahetas eurodeks 32 krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki Paide kontori juhataja Maie Põder.
Swedbanki Paide kontori juhataja Maie Põder. Foto: AFP / Scanpix

Täna on erakorraliselt peamiselt sularahatehinguteks avatud üle poolte Swedbanki Eesti kontoritest, nende seas ka Paide kontor.
Kui kontori juhataja Maie Põder kell 12 panga ukse avas, ootas seal juba 5-6 inimest. Esimene klient vahetas eurodeks 32 krooni.


Esimese 40 minuti jooksul käis Swedbanki Paide kontoris 14 inimest ja seda pole Põdra hinnangul sugugi vähe. ”Mõtlesin, et sellise ilmaga ei tule siia 1. jaanuaril mitte kedagi,” tunnistas ta.
Kui täna sooviti eesti kroone eurodeks vahetada, siis veel eile, aasta viimasel päeval, käis mitu inimest pangakontoris eesti kroone küsimas. ”Eile võttis üks klient näiteks oma pangakontolt välja igast rahatähest ühe, aga neid, kes käisid rahatähti ilusamate ja siledamate vastu vahetamas, oli viimastel nädalatel palju,” selgitas Põder.
Täna enam pangast eesti kroone ei saa. ”Eesti kroon enam ei kehti, seega valuutavahetust sellega enam ei toimu, kell on kukkunud,” ütles Põder. ”Nüüd jääb vaid osta.ee.”
Täna on Paide kontor avatud kella 16ni. Eesti kroone saab pangakontorites eurodeks vahetada 30. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles