Sukeldujad uudistasid Türi kalu

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääauk Türi tehisjärves
Jääauk Türi tehisjärves Foto: Andrus Eesmaa

Eelmisel neljapäeval tõmbasid sukeldumisklubid Türi tehisjärve ääres aastale joone alla ning tegid viimase ühisürituse.

Pealinna sukeldumiskeskuse Oxygene Türilt pärit instruktor Siim Rammo lausus, et kohale oli tulnud umbes 40 inimest, kellest 25 käis külmas järvevees.

Rammo lausus, et osalejate hulk oli oodatud, kuid mõneti väiksem kui siis, kui talvist ühisüritust on korraldatud Tallinnas. Samuti võis huvi kahandada jääalune sukeldumine. «Tavaliselt on olnud palju rohkem rahvast, kui meri on olnud lahti, jääalune sukeldumine seab omad piirid,» ütles ta.
Türi järve jäässe oli sukeldujate tarvis tehtud auk, vees oli neist igaüks ligi veerand tundi.

Rammo lausus, et sellistes tingimustes pole kindlasti sukelduda lihtne, et lähed jääkaane alla ja teed, mis tahad. «Inimesel on saatenöör küljes ja sul on kaldal toetus olemas, turvalisus on tagatud,» selgitas ta. «Tavaliselt on jääsukeldumisel nähtavus parem, jää annab head valgust.»
Rammo sõnas, et Türi järves on sukeldujatele vaadata vaid kalu. «Seekordki nägid paljud üht suurt haugi, kes seisis enam-vähem ühe koha peal, linaskit nähti ka,» lausus ta. «Märgati veel vähke, ühed vähid elavad juba neli-viis aastat otse hüppetorni all, neid me torkinud pole, lugesime seekord ka teistele sõnad peale.»
Pärast sukeldumist ehtisid kohaletulnud kuuse ja süütasid lõkke, seejärel tegid Türi ujulas aastast kokkuvõtteid.
Rammo hinnangul oli aasta sukeldujatele hea. «Kõrvalt vaadates tundub, et sukeldujate arv on kõvasti suurenenud, sest kursused on hea hinnaga olnud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles