Lihtsad tööd leidsid tegijaid

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telefonimüügi konsultandi töö Müügimeistrite aktsiaseltsis tundus paljudele Järvamaa töömessi külastajaile kui huvitav lisaraha teenimise võimalus.
Telefonimüügi konsultandi töö Müügimeistrite aktsiaseltsis tundus paljudele Järvamaa töömessi külastajaile kui huvitav lisaraha teenimise võimalus. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui maavanem Alo Aasma oleks töötu, küsinuks ta Järvamaa teisel töömessil tööd ASist Konesko, sest selle pakutavad ametid sobisid talle. Ta lootis, et ehk leidsid meelepärase tööotsa paljud, kes olid seda messilt otsima tulnud.

Konesko töövalik oli tõesti messil üks suuremaid. Ettevõte otsis elektrimootorite ja -komponentide valmistajat, elektriinseneri, keevitajat, mehaanikut, treialit ja pingitöölist. Kõik igati mehelikud ametid, mis sundisid nii mõnegi mehepoja väljapaneku juures pikemalt peatuma.

Naised seevastu kippusid Põltsamaa Felixisse kurke purki panema. Tõsi, töö on küll hooajaline, kuid mõnele hädalisele abiks seegi. Samuti saab nii lisaraha teenida oma põhitöökohast pikemalt puhkusel olles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles