Abituriendid alustavad eksamimaratoni

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksam.
Eksam. Foto: Postimees.ee

Juba kolmandat aastat peab õpilane gümnaasiumi lõpetamiseks sooritama eesti keele või eesti keele teise keelena, matemaatika ja võõrkeele riigieksamid. Tänavuse esimese riigieksamina toimub esmaspäeval eesti keele eksam.

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi tervitus eksaminandidele kõlab kell 10 Vikerraadios ja Raadio4-s. Selle aasta riigieksamid lõpevad 3. juunil matemaatika lisaeksamiga. Riigieksamite tulemused avalikustatakse hiljemalt 19. juunil eksamite infosüsteemi ja riigiportaali www.eesti.ee kaudu.

Eesti keele riigieksamile registreerus 7234 ja eesti keele teise keelena riigieksamile registreerus 2259 õpilast. Matemaatika riigieksami puhul pidi õpilane valima kitsa või laia kursuse alusel koostatud eksamitöö vahel. Matemaatika kitsa kursuse eksami valis 3733 ja laia kursuse eksami valis 4922 eksamisooritajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles