Video: eestlaste elu maaliliste vaadetega rahuvalvebaasis

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kaitseväelased teenivad ÜRO rahuvalvebaasis UNP 2-45, mis asub Lõuna-Liibanonis At Tiris, maaliliste orgude ja mägedega piirkonnas. Rahuvalvajate baasis on pood, söögikohad, WiFi internet, jõusaal, juuksur, õmbleja ja võimalus helistada koju, söökla, kus saab kolm korda päevas sooja toitu.

Toitu valmistavad iiri ja soome kokad. Kord nädalas, pühapäeval, serveeritakse brunch'i, mis sarnaneb hotellides pakutava hommikusöögiga, kust ei puudu peekon, munad, röstsai ja puuviljad.

Kord kuus, kui sööklat puhastatakse, saavad rahuvalvajad terve päeva süüa kas ÜRO toidupakis leiduvaid tooteid või osta sooja toitu mõnest baasi söögikohast.

Baasis on käibel mitu valuutat, peamiselt arveldatakse USA dollarites. Poes, mida teenindab Soome firma, saab tasuda eurodega, lisaks on peamiselt vahetusrahana kasutusel ka Liibanoni nael.

Olgu öeldud, et rahuvalvebaasis on viis sauna. Soome-Iiri pataljoni ülem kolonelleitnant Kari Kaakinen selgitas, et soomlastel on välismissioonidel alati saunad kasutada olnud. „Nagu te kõik teate, on saun soomlaste ja eestlaste elus väga tähtsal kohal,» põhjendas ta.

Vaata videot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles