Norra kool hakkas Eesti eeskujul pakkuma sooja koolilõunat

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aravete keskkoolis ja Norra Lillehammer keskkool vahetasid kahe aasta jooksul kogemusi, kuidas koolikeskkonnas juurutada tervislikku eluviisi.

Täna tutvustati oli Roosna-Alliku mõisas projektitegevusi ja tehti kokkuvõtteid. Teabepäevale olid oodatud kõik koolijuhid ja õpetajad, kes korraldavad terviseedendust oma koolis, ning kogukondade liikmeid, kes on huvitatud tervislikust eluviisist.

Aravete keskkooli võõrkeelte õpetaja Larissa Espenberg, kes oli ka projekti koordinaator Eestis, täpsustas, et  EMP/Norra stipendiumiprogrammist rahastatud projektist said lisaks õpetajatele ja õpilastele kasu ka kogukonna liikmed, sest olid koolitused, mis suurendaksid liikumisharrastust. «Eestis ongi põhiline probleem, kuidas saada noored nutiseadme tagant liikuma,» märkis ta.

Seevastu Norra Lillehammeri keskkool hakkas projekti käigus ehk aasta tagasi eestlaste eeskujul pakkuma koolis sooja lõunat. Kooli direktor Per Anders Bang täpsustas, et Norra tavade järgi võtavad lapsed ise endale kodunt lõuna kaasa ja see on väga erineva tervislikkuse astmega. «Norras pole kunagi koolides sooja lõunat pakutud, võib-olla on veel mõni kool, kus seda veel tehakse,» sõnas Bang.

Konverentsil tutvustasid Järvamaa tervisedendustegevusi  tervisenõukogu esimees Karit Koller ja Roosna-Alliku põhikooli huvijuht Tiina Guutmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles