Uuring: sportijad ei pööra vedelikule tähelepanu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valio möödunud aasta lõpul tehtud eestimaalaste sportimisharjumuste uuring näitas, et organismile üliolulist vedelikutarbimist peab treeningu ajal meeles pisut üle poole aktiivselt sportivatest inimestest.

«Viisime läbi uuringu aktiivselt treenivate inimeste seas ning küsisime neilt ka seda, milliseid jooke ja sööke nad treeningu ajal või järel tarbivad. Selgus, et 42 protsenti treenijatest ei pööra oma keha vedelikukaole mingit tähelepanu,» selgitas Valio Eesti turundusdirektor Krista Kalbin.

Valio PROfeeli sarja väljatöötamises osalenud Eesti kulturismi ja fitnessi meistrivõistluste 17kordse võitja Ott Kiivikase hinnangul on vedelikupuuduse eiramine harrastussportlaste seas sageli esinev probleem. «Nii mõnigi treenija rõõmustab trenni järel kaalule astudes väiksema numbri üle mõistmata, et see pole tingitud rasvade põletamisest, vaid vedelikukaost, mis varem või hiljem halvas enesetundes väljendub,» selgitas ta. «Ka trenniaegne väsimus, peavalu ja tüdimustunne võivad olla tingitud vedelikupuudusest, mistõttu peaks igal treenijal alati olema sportides käepärast pudel vett või spordijooki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles