Naiskodukaitsjad taaslõid Roosna-Alliku jaoskonna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naiskodukaitse Järva ringkonda kuulub neli jaoskonda: Paide, Türi, Koeru (algselt oli see nimeliselt Järva-Jaani jaoskond) ja viimati loodud Roosna-Alliku. Roosna-Alliku jaoskond on 1927. aastal loodud Roosna-Alliku jaoskonna õigusjärglane.

Naiskodukaitse Järva ringkonna esinaine Kirsika Ilmjärv selgitas, et Naiskodukaitse taasloomisest peale on nende ringkonnas olnud kolm jaoskonda. Mõtted jaoskonna moodustamiseks hakkasid liikuma aasta algul, märtsis oli asutamiskoosolek, kuu lõpus kinnitas Naiskodukaitse esinaine Ave Proos käskkirjaga uue jaoskonna loomise ning vastloodud jaoskonna esimesel üldkoosolekul valitud esinaise, aseesinaise ja juhatuse.

Roosna-Alliku jaoskonna taasloojateks sai 11 endist Koeru jaoskonna liiget. «Kaire Lõhmus, Maie Mäe, Kristlin Kõrgesaar, Siret Niinepuu, Eve Sissas, Maili Antons, Tiiu Väli – omakeskis ja hellitavalt oleme uut jaoskonda kutsunud ka spordikallakuga jaoskonnaks,» naljatles Kirsika Ilmjärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles