Raamatud jagavad tuba nukkudega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

«Nukk on nagu väike inimene,» ütles nukukunstnik Resa Tiitsmaa Järvamaa keskraamatukogus Paide gümnaasiumi õpilastele, kui lasteraamatute osakonnas näituse avamisel oma töid ja tegemisi tutvustas.

Kuu lõpuni üles jääval väljapanekul on ligi 120 nukku kuuest aastakümnest. Vanim nukk on 1941. aastast. See eesti rahvarõivais nukk on käinud koos omanikuga Siberis. Nagu selgub nukkude küljes olevalt südamekujulistelt siltidelt, on ka noorimad vähemalt 25 aastat vanad.

Kui emadele ja vanaemadele pakub näitus ilmselt äratundmisrõõmu ja nostalgiahetki, siis paidelane Vilma Okas (pildil) pühkis heldimuspisaraid, kui enne näituse avamist nukke nägi. Neist paljudel on seljas tema valmistatud rahvarõivakomplektid. «Tegin need 1980ndatel lasteaiale õppekomplektiks ja et lasteaed on kolinud, ei teadnud ma, kuhu nukud saanud on,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles