Püsivalt hea sooritus andis esikoha

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide gümnaasiumi abituriendil Kaarel Siimutil õnnestus võita kolmeosaline üle-eestiline geograafiaolümpiaad. Tulemus tundus talle endalegi algul uskumatu.
Paide gümnaasiumi abituriendil Kaarel Siimutil õnnestus võita kolmeosaline üle-eestiline geograafiaolümpiaad. Tulemus tundus talle endalegi algul uskumatu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide gümnaasiumi abiturient Kaarel Siimut tundis end kodukoolis aset leidnud üle-eestilise geograafiaolümpiaadi lõppvoorus vahepeal täielikus supis olevat, seetõttu oli võit suur üllatus.

Esimest korda Paides korraldatud lõppvoorust võttis osa erinevates vanuserühmades sada õpilast. Paide gümnaasiumi geograafiaõpetaja ja Siimuti juhendaja Elbe Metsatalu täpsustas, et erinevalt kõigist teistest olümpiaadidest on geograafia lõppvõistlused kahel päeval ja koos välitegevustega. «Enamasti on olümpiaadide finaalid Tartus või Tallinnas, geograafiaolümpiaad jõudis esimest korda ajaloos Paidesse,» sõnas ta.

Vanuserühmi oli neli, eraldi põhikooli VII, VIII ja IX klass ning gümnasistid. Lõppvooru kutsuti kõigi vanuserühmade peale sada piirkonnavoorude üldise paremusjärjestuse parimat geograafiatundjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles