Linna reklaamisümbol peletab uudistajaid eemale roostega

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türi linna teatakse ajalooliselt kui raudteest alguse saanud paika. Nii tundus loogiline, kui  aastaid tagasi seadis rongiliiklust korraldanud Edelaraudtee Türile peatänava äärde veduri.

Seda oli ilus vaadata türilastel endil, uhke tutvustada külla tulnutele ja läbisõitjadki peatusid ekstra, et teha uhke veduri taustal pilte.

Nüüd, kus Türi läbiva rongiliikluse korraldus läks teise ettevõtte kätte, muutub ka veduri olukord iga aastaga aina kurvemaks. Kaugelt silma paistev vedur on juba sedavõrd roostes, et teeb häbi nii kohalikele kui pole selle juures enam märgata end pildistama sättivaid turiste.

Korda võiks veduri teha. Külas oleks selline reklaamiobjekt kogukonna küsimus ja korda tehtaks see kasvõi omal jõul. Türil kui vallasiseses linnas on ettevõtte asemel võtnud asja ajada vallavalitsus. Kuuldavasti tegeldakse seal teemaga juba eelmisest sügisest, sest vedurit omav ettevõte ei näe selle korrastuses majandustulu ja on parimal juhul valmis selle vanarauaks viima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles