Piltnikud asuvad mäkra jahtima

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäger (Meles meles)
Mäger (Meles meles) Foto: Tarmo Mikussaar

Sel nädalavahetusel, 20.-22. mail toimub Järvamaal Simisalus iga-aastane loodusfotovõistlus “Vereta jaht”, kus tänavune jahiloom on mäger.

Vereta jahi peakorraldaja Tiit Hundi sõnul osaleb selleaastasel võistlusel 40 fotograafi, kelle hulgas on nii iga-aastaseid osalejaid kui ka mõned uued tegijad. „Koguneme traditsiooniliselt reede õhtul, hommikul poole viie paiku minnakse metsa varitsema ning lõpetatakse alles siis kui silm enam ei seleta,“ kirjeldab Tiit Hunt jahiliste tööpäeva.

Ta täpsustas, et tänavusele jahiloomale - mägrale pidasid piltnikud jahti ka kümme aastat tagasi, kuid siis toimus see Eesti mägrarohkeimas piirkonnas Saaremaal, kus vaatamata ühistele ponnistustele õnnestus looma vaid viivuks tabada. „Mägra elu paljud aspektid on siiani teadmata ja varjatud olnud, millesse RMK mägrakaamera on aidanud selgust tuua - proovime mäkra ka Vereta Jahis natuke paremini tundma õppida,“ sõnas Hunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles