Nagu nõelasilmast tulnud

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Rätsepmeister Jorh Adniel Kiir oli omal ajal Paunvere kuulsaim mees, kes õmbles kõige lõhkisema sabaga kuue. Tegija, ehkki mitte nii saamatul moel, oleks Kiir ka tänapäeval, sest tema peent näputööd ihkaks kanda iga moeteadlik inimene.

Krissvalgu OÜ kauplusateljee omanik Kristel Eidemann (pildil) sõnas, et rätsepa õmmeldud rõivad on tõepoolest jälle au sees ja järjekorrad ateljeedes enamasti mitu kuud pikad. «Küll pole see alati nii olnud. Mäletan veel hästi aega, kui inimesed eelistasid odavat turukaupa ja rätsepa õmmeldut peeti liigseks luksuseks,» lausus ta.

Linaste laulupeokleitide kokkuvuristamise kõrvalt lisas Eidemann, et nüüd on inimesed odavast Poola kaubast tüdinud ja tahavad riietuda jälle hästi ja isikupäraselt. «See on tore ja ehkki vahepeal tegin ka mina õmblemises pikema pausi, saan nüüd jälle õpitud ametiga perele leiba teenida,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles