Koolid vahetavad õppetöö väljasõitude vastu

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aravete keskkooli I–III klasside lapsed käisid sellel nädalal ekskursioonil Pärnus, kus külastati ka Pernova loodusemaja.
Aravete keskkooli I–III klasside lapsed käisid sellel nädalal ekskursioonil Pärnus, kus külastati ka Pernova loodusemaja. Foto: Erakogu

Kooliaasta lõpu eel imestab nii mõnigi lapsevanem kodus, kas lastel õppimiseks üldse aega jagub, sest pea igal nädalal on mõni ekskursioon või väljasõit. Vähemalt ei pea vanemad eriti rahakotti kergendama, sest õppereisi rahastus tuleb projektist, kaasa peab andma vaid jäätiseraha.

Kevad on koolides väljasõitude tippaeg. Üle päeva vurab hommikul mõne haridusasutuse õue mitmekümne kohaga buss, korjab lapsed peale ja sõidutab nad Eestimaad avastama. Või siis kaugemale.

Turismifirmad pakuvad klassiekskursioone, kuhu aga hing ihaldab. Popimad paigad on turismifirmade andmetel Ungari, Tšehhi, Saksamaa, Slovakkia. Reise tehakse ka Londonisse, Taani, Pariisi ja Itaaliasse. Üha enam eelistatakse avastada Eesti kauneid paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles