Koolimaja hakkab inimestega suhtlema

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land (esiplaanil) ja digitehnoloogiate instituudi vanemteadur Mart Laanpere.
Tallinna Ülikooli rektor Tiit Land (esiplaanil) ja digitehnoloogiate instituudi vanemteadur Mart Laanpere. Foto: Dmitri Kotjuh

Väätsa mõisakooli lastel on põhjust oodata suvevaheaja lõppu: sügiseks saab koolimaja uueks nii seest kui ka väljast ning lisandub palju tehnikat, mis toob päevadesse põnevust.

Remondi lõppu ootavad peale kohalike ka Tallinna Ülikooli teadlased, kes hakkavad Väätsa mõisakoolis juhtuvat lähemalt uurima. Esialgu ongi elevil täiskasvanud, sest hoone on remondis ja sensoreid, mis inimestega «rääkima» hakkaksid, veel seinale panna ei saa.

Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituudi vanemteadur Mart Laanpere selgitas, et mõtte üht koolimaja veidi lähemalt uurida said nad Rakvere Targa Maja kompetentsikeskusest. «Mõtlesime, et kui tark maja oleks koolimaja, peaks seal lisaks energiatõhususele olema ka uued teadmised ja targem eluviis,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles