Paide opositsioon tahab linnapead maha võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide linnavolikogu neljapäevane istung algas jälle tuliselt. Enne päevakorra juurde asumist palus sõna Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige Mihhail Feštšin, kes kritiseeris linnavõimu ja andis volikogu esimehele üle linnapea umbusaldusavalduse.

Umbusaldusavaldusele oli alla kirjutanud kümme Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna fraktsiooni volinikku.

Linnapea umbusaldus  tuleb arutusele järgmisel neljapäeval volikogu erakorralisel istungil.

Opositsioon heidab linnapeale ette, et möödunud sügisel Paidesse rajatud turu dokumentatsioon polnud korras.

Kümme linnavolinikku pole rahul oma kolleegi Janno Lehemetsa tööga turu ehitamisel ja et linnapea on seda tegevust soosinud, siis ei näinudki opositsioon muud teed, kui linnapeale umbusaldust avaldada.

Opositsiooni liige Mihhail Fešt­šin ütles, et tegemist pole võimuvõitluse, vaid sooviga juhtida tähelepanu linnas valitsevale korralagedusele.

Paide linnapea Siret Pihelgas ütles, et turu tegevuseks on kõik nõutud dokumendid olemas. Ta kinnitas, et jätkab oma tööd kuni umbusalduse hääletuseni volikogus ja loodetavasti ka pärast seda.

Paide linnapea võib oma töö kaotada, kui tema umbusaldamist toetab kasvõi üks koalitsiooni liige, sest 21 kohaga linnavolikogus on koalitsioonil 11 ja opositsioonil 10 häält. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles