Laadaliste lemmikud: kanaliha, lilleamplid ja valge vein

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merit Männi/Järva Teataja

Kui pühapäeva pärastlõunal Türi lillelaada sissepääsude juures piletimüüjad oma asjad kokku pakkisid, sest ametlikult oli laat lõppenud, ei paistnud laadamelu platsil veel sugugi vaibuvat – ostjad ostsid ja müüjad müüsid.

Toidualal Rakvere lihatööstuse kirjadega telgialuses käis veel kibe liha-, kartuli-, ja vorstiküpsetamine ning neid laadalisi, kes  järjest uusi taldrikutäisi ostma tuli, jagus piisavalt. Toitlustamisega tegeleva OÜ Eurocactus asjaajaja Mart Nõmm ütles, et kolm päeva on kulgenud vägagi töiselt, kuigi tema mäletamist mööda oli mullu laada (ja ka toiduala) külastajaid veidi rohkemgi. „Ilm on võrreldes mullusega muidugi super, kuigi siis oli päikest ka, aga hirmus külm oli,“ märkis Nõmm.  Teadupärast läheb inimesel kõht tühjaks iga ilmaga ning ka seekord polnud Nõmmel põhjust nuriseda – kolme päeva jooksul müüdi ära mitukümmend kilo kartuleid, grill-liha, vorste ja muud söödavat kraami. Laadaliste toidueelistuste kohta ütles Nõmm, et naised eelistavad kanaliha, mehed aga sealiha ning soomlastest klientidele olevat enim meelt mööda grillvorstid.

Vähem sagimist polnud ka istikuid, lilli ja muud aiakraami müünud ettevõtete müügiplatside juures. Hoolimata viimasest laadapäevast ei olnud näha, et müüjad selle puhul müüdavat kraami alla oleks hinnanud ja ostjad olid kõhklemata nõus amplitaime või pirnipuuistiku eest täishinna välja käima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles