Kui pühapäeva pärastlõunal Türi lillelaada sissepääsude juures piletimüüjad oma asjad kokku pakkisid, sest ametlikult oli laat lõppenud, ei paistnud laadamelu platsil veel sugugi vaibuvat – ostjad ostsid ja müüjad müüsid.
Laadaliste lemmikud: kanaliha, lilleamplid ja valge vein
Toidualal Rakvere lihatööstuse kirjadega telgialuses käis veel kibe liha-, kartuli-, ja vorstiküpsetamine ning neid laadalisi, kes järjest uusi taldrikutäisi ostma tuli, jagus piisavalt. Toitlustamisega tegeleva OÜ Eurocactus asjaajaja Mart Nõmm ütles, et kolm päeva on kulgenud vägagi töiselt, kuigi tema mäletamist mööda oli mullu laada (ja ka toiduala) külastajaid veidi rohkemgi. „Ilm on võrreldes mullusega muidugi super, kuigi siis oli päikest ka, aga hirmus külm oli,“ märkis Nõmm. Teadupärast läheb inimesel kõht tühjaks iga ilmaga ning ka seekord polnud Nõmmel põhjust nuriseda – kolme päeva jooksul müüdi ära mitukümmend kilo kartuleid, grill-liha, vorste ja muud söödavat kraami. Laadaliste toidueelistuste kohta ütles Nõmm, et naised eelistavad kanaliha, mehed aga sealiha ning soomlastest klientidele olevat enim meelt mööda grillvorstid.