Edukalt kirjutatud esseedest kujunes teemapäev koos jaapanlasega

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Türi põhikooli külastas Jaapani  suursaatkonna kultuuriatašee Takashi Ato, sest esseekonkursile «Kui ma oleksin sündinud Jaapanis» pälvis põhikool aasta kooli tiitli.

Türi põhikooli eesti keele õpetaja Anneli Talviste rõõmutas, et õpilased haakusid tema innukusega võtta osa Jaapani saatkonna  esseekonkursist «Kui ma oleksin sündinud Jaapanis». «Meil läks kohe sedavõrd hästi, et VIIa klassi õpilane Anitra Lukjanovi töö sai põhikoolide arvestuses kolmanda koha ja õpilaste kirjutamisaktiivsusega sai meie kool  aasta kooli tiitli, » lausus ta.

Tallinnas Jaapani saatkonna vastuvõtult tagasi sõites tuli õppealajuhatajal Ülle Tammelal mõte korraldada koolis kohe Jaapani päev.  «Nii tõimegi 19. mail kõigile õpilastele Jaapani koju kätte: kooli külastasid Jaapani  suursaatkonna kultuuriatašee Takashi Ato, saatkonna kultuuriassistent Marion Karro ning Jaapanist huvituja ja suširestorani omanik Maria Lilje, kelle auks oli koolis kõik Jaapani-pärane,» lausus Anneli Talviste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles