Linnad pakuvad suvetuuride asemel kultuuri

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tätte annab ka sel suvel Eesti eri paigus kontserte, kuid Järvamaale ei satu. Siinse publiku ees astus ta viimati üles eelmisel suvel Paide Vallimäel esinedes.
Jaan Tätte annab ka sel suvel Eesti eri paigus kontserte, kuid Järvamaale ei satu. Siinse publiku ees astus ta viimati üles eelmisel suvel Paide Vallimäel esinedes. Foto: ANDRUS KOPLISTE

Sel suvel ei jõua Paidesse ega Türile ükski suvetuur, küll korraldavad mõlemad linnad meelt lahutada soovivatele järvalastele mitmesuguseid  kultuuriüritusi.

Üks suuremaid suvetuuride korraldajaid Aarne Valmis tunnistas, et lähima kolme kuu jooksul ei  too ta tõepoolest Paidesse ja Türile ühtegi kontserti. «Selles pole midagi isiklikku. Mul pole Järvamaa inimeste vastu midagi, kuid paraku näitavad eelmiste aastate kogemused, et Kesk-Eestis on tuuride külastatavus vilets,» põhjendas ta.

Sellest tulenevalt on Järvamaa linnad langenud võimalike kontserdipaikade nimistus tahapoole. «Samas on Kesk-Eesti inimesed siiski heas seisus, et sõita muusikat nautima teistesse, lähedal asuvatesse linnadesse, näiteks Raplasse, Viljandisse või Põltsamaale. Samas ei jää ka Tallinn, Tartu ja Rakvere kuigi kaugele,» soovitas Valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles