Ränk laadanädalavahetus: joobes juhtimised, kihutamised ja loata sõitmised

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei
Politsei Foto: Martin Ilustrumm

Paide politseijaoskonna juht Margus Toomsalu ütles, et Türi lillelaat möödus politseile üldiselt rahulikult. „Politsei abi vajati 39 korral, mis on mõnevõrra rohkem kui tavaliselt. Avaliku korra rikkumisi ei registreeritud, küll aga registreeriti kolm kuritegu, mis kahel juhul puudutasid joobes ja ühel juhul lubadeta juhtimist,“ täpsustas ta.

Lillelaata külastas suur hulk inimesi ja seega ka politsei oli tavapärasest suurmate jõududega väljas turvalisuse tagamiseks ja rikkumiste ennetamiseks. Lillelaada raames kontrollis politsei 3138 sõidukijuhi tervislikku seisundit. „Kahjus peame tõdema selle kontrolli tulemused ei olnud head. Politsei lõpetas 14 juhi teekonna, sest nad olid ohtlikud endale ja kaasliiklejatele. Liiklusest kõrvaldatud sõidukijuhtidest üheksa oli tarvitanud alkoholi piirmäära ületavas koguses ja kaks sõidukijuhti kõrvaldati juhtimiselt kriminaalse joobe tõttu. Lisaks kõrvaldati liiklusest neli juhtimisõiguseta juhti. Siinjuures tooksin välja, et üks naisterahvas oli roolis nii alkoholi tarvitamise tunnustega ja ei omanud ka juhtimisõigust.“

Liikluse rahustamiseks kontrollis politsei piirkiirusest kinni pidamist. 25 korral kutsus politseil liigselt kiirustavaid juhte korrale. Nii mitmelgi korral olid kiirused lubatust suuremad rohkem kui 40 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles