Noorte innovaatiline jope jäi äriideede konkursil silma

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu.

Kolmapäeval tunnustati TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory koolinoorte äriideede konkursi „Bright Minds“ parimaid ideid. Oma plaane, mille hulgas oli näiteks veekvaliteeti mõõtev pudel, tagurduskaamera vanematele autodele, seljakott, mis sisaldaks kriisiolukordadeks vajalikku inventari jpm, tutvustas 20 meeskonda üle Eesti.

 

Esikoha pälvis Pärnumaa meeskonna idee „Jalgratas Nutikaks“, kes plaanib luua seadme jalgrattale, mis võimaldaks telefoni sõidu ajal laadida. Teise koha ja ühtlasi noorimate osalejate eriauhinna TTÜ Mektory poolt pälvis Viljandimaa võistkond oma ideega „EZOffice“, kelle äriplaan on samuti inseneeria valdkonnast: valmistada taaskasutatud materjalidest heli summutav töölaud. 1000 eurot väärt kolmandale kohale jäi Järvamaa tiim äriideega „Plentier Jope“, mis seisneb temperatuuri reguleerida võimaldavas jope, millega saaks sarnaselt esikohaga – telefoni laadida. Järvamaa tiim sai ühtlasi ka ühe publiku lemmiku auhindadest.

Enne reaalsete ideede kirjapanemist läbisid viie maakonna noored põhjaliku koolitusprogrammi, kus õpilasi juhendati tootearenduse, turu-uurimise ja konkurentsianalüüsi tegemisel. Samuti räägiti meeskondade loomise ja rollide jaotamise olulisusest ning jagati nõuandeid, kuidas oma ideed investoritele maha müüa. Et pilootprogramm oodatust edukamalt käivitus, plaanitakse järgmisel aastal konkurssi üle-Eestiliseks laiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles