Uurimus Tammsaarest tõi peapreemia

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi peapreemia võitnud Liisa Junolaine.
Konkursi peapreemia võitnud Liisa Junolaine. Foto: Ants Leppoja

26. mail A.H.Tammsaare Muuseumis Vargamäel toimunud Järvamaa noorte kodu-uurimiskonverentsi peapreemia võitis Türi Ühisgümnaasiumi 11. klassi õpilane Liisa Junolaine.  Tema uurimistöö teemaks oli „A.H.Tammsaare kui isa – „Kirjad tütrele" sõnum". Uurimistööd juhendas õpetaja Triin Toome-Hosman.

Järva Maavalitsuse eripreemiad said Türi Ühisgümnaasiumi 11. klassi õpilane Õnne-Liis Aardevälja uurimistöö „Türi Ühisgümnaasiumi õpilaste eesnimemood" eest (juhendaja Triin Toome-Hosman) ning Järva-Jaani Gümnaasiumi 8. klassi õpilane Liis Mändmets, kes koostas uurimistöö „Minu vanaisa õppis Sargvere mõisakoolis" (juhendaja Anne-Mai Jüriso). 

Järvamaa Muuseum tunnustas eripreemiaga Isabell Hakki Koeru Keskkoolist (juhendaja Siret Pärtel) ja Mihkel Teterit Koigi Koolist (juhendaja Anne Leissoo).

Järva maavanema  tänukirja ja kingitusega tunnustati kõiki konverentsil esinenud õpilasi ja nende juhendajaid. Õpilased ja õpetajad said osa A.H.Tammsaare muuseumi korraldatud tegevustest.

Noorte kodu-uurimiskonverentsi läbiviimist toetasid Haridus-ja Teadusministeerium ning Järva Maavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles