Viimne puhkepaik väärib korralikku peremehekätt

Anne Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapselaps Kaupo Sardise hauaplatsi Järva-Peetri kalmistul hooldamas käies võtavad Hans ja Vaike Sardis alati vee ja tööriistad kaasa.
Lapselaps Kaupo Sardise hauaplatsi Järva-Peetri kalmistul hooldamas käies võtavad Hans ja Vaike Sardis alati vee ja tööriistad kaasa. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Ühel kenal kevadpäeval sõitis Järva Teataja läbi 16 maakonna suuremat kalmistut, et näha, mis ootab ees neid, kes vastu suve soovivad oma kallite kalmud korda teha.

Kalmistu pole koht, kus inimesed iga päev käiksid. Aga kui teekond rahupaika ette võtta, ei peaks ju rehasid, labidaid ja kanistriga vett kaasa pakkima. Ega liivakoormatki kalmu katmiseks selga võta. Ühel korralikul kalmistul peaks haua korrastusest vajalik kohapealt võtta olema ning rahupaik ise võiks välja näha puhas, hooldatud ja ilus.

Seda kõike ootame ikka neilt kalmistuilt, kuhu praegugi lahkunuid sängitatakse ning kus on silmaga näha, et inimesed käivad haudade eest hoolitsemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles